tirsdag den 30. september 2008

Advances in Architectural Geometry [Wien]

http://www.architecturalgeometry.at/aag08/index.html
ja så er det overstået men er det noget vi kan bruge til noget?

1 kommentar:

Jesper THØGER Christensen sagde ...

Workshop-delen var meget basal, men okay med introduktion til diverse plugins til rhino.

Konference-delen var derimod mere spændende, med en skøn sammensmeltning oplæg af arkitekter, ingeniører og matematikere. Dog flest matematikere, hvorfor det også kom til at handle meget om at diskritisere frit formede overflader, men det var nu også spændende.
Så sluttede Charles Walker fra Zaha Hadid og tidligere ARUP advanced geometry unit af under title: "Get Real". Hvor han fokuserede på hvordan håndværket igen skulle gøres til en central del af det at skabe arkitektur, og specielt med disse tiders fokus på digital arkitektur. Hvorfor han også fokuserede på de pavillonen som hvert år bliver skabt på AA i London, som en vigtig øvelse for de studerende, til at se hvilke begrænsninger og muligheder der ligger i de nye værktøjer.
Og han sluttede også af med af stille spørgsmålstegn ved om Sidney Opera ville have set ud som det nu gør, hvis det var blevet bygget i dag, hvor vores teknologi måske ville have gjort det muligt at producere Utzons "originale" tagform. Og i så fald om det ville have været til gavn for projektet eller ej, hvilket jeg ikke nødvendigvis tror det ville.
Yderligere var en af konklusionerne at man skulle passe på med at lade sig begrænse af de plugins og script man kan finde andre har lavet. Man skal skabe sine egne og med andre ord designe sin egne værktøjer som løser den ide man har i stedet for at man lader sig inspirere af hvad de eksisterende værktøjer kan, hvormed al den arkitektur vi ser, kommer til at ligne hinanden.

Men i kan jo downloade proceedings fra konference på hjemmesiden. Så i kan lade jer inspirere.